Wie is Martijn Drijver?

Bij de Drijver Goalie Academy krijg je maar liefst 25 gevarieerde trainingen voorgeschoteld van circa 60 minuten. Da’s wekelijks een uur lang bikkelen, buffelen en schaven aan je techniek.

Martijn Drijver is professioneel keeperstrainer. Hij leidt al ruim 30 jaar keepers in binnen- en buitenland op, van jeugdkeepers tot goalies van internationaal niveau. Niet voor niets wordt hij wel de Goalie Guru genoemd.

Drijver Goalie System

In de afgelopen 30 jaar heeft Martijn zijn eigen opleidingsfilosofie ontwikkeld. Het Drijver Goalie System vormt de basis van al zijn trainingen, ook bij de Drijver Goalie Academy. Dit systeem werkt voor elke keeper, ongeacht de leeftijd, het niveau of de stijl van keepen.

Van goede keeper tot topgoalie

Voorbeelden van keepers die mede dankzij Martijns methode groot zijn geworden:

 • David Harte, keeper van Kampong Heren 1 en Ierse nationale team
 • Sam van der Ven, keeper van HGC Heren 1 en Nederlands elftal
 • Maddie Hinch, keepster van SCHC Dames 1 en GB nationale team, gouden medaille olympische spelen 2016
 • Josine Koning, keepster van Den Bosch Dames 1 en Nederlands elftal
 • Quico Cortez, keeper van Spanje, met zilveren olympische medaille in 2008
 • Sreejesh P Raveendran, keeper van India
 • Aisling D’hooghe, keepster van België
 • Guus Vogels, voormalig keeper van HGC Heren 1 en het Nederlands elftal
 • Floortje Engels, voormalig keepster van SCHC Dames 1 (voorheen Kampong Dames 1 en Amsterdam Dames 1) en voormalig Nederlands elftal
 • Rassie Pieters, keeper van Zuid-Afrika
 • Sanani Mangisa, keepster van Zuid-Afrika

Prestaties

Als keeperstrainer was Martijn actief op vier Olympische Spelen, vijf EK’s, vier WK’s en 11 Champions Trophy’s. Hoogtepunten waren de Olympische Spelen van Beijing en Londen. In 2008 won Spanje de zilveren medaille, mede dankzij de uitblinkende keeper Quico Cortez, getraind door Martijn. In 2012 begeleidde hij de keepers van de Nederlandse ploeg, die eveneens olympisch zilver wonnen. Ook op clubniveau heeft Martijn bijgedragen aan de nodige successen. Als keeperstrainer was hij betrokken bij veertien landstitels en zeven Europese clubtitels.

Clubs

Door de jaren heen heeft Martijn op veel clubs in Nederland training gegeven, vooral in de Hoofd- en Overgangsklasse. Momenteel is Martijn keeperstrainer bij o.a. HGC (Heren en Dames 1 en de Topjeugd), Pinoké (Dames 1 en alle jeugd kernelftallen), Kampong (Heren en Dames 1), Den Bosch (Heren en Dames 1), MOP (Dames 1) en Almere (Heren 1).

Nationale teams

Diverse nationale elftallen hebben Martijn als keeperstrainer aan hun staf toegevoegd in de afgelopen jaren. Zo werkt(e) hij onder meer bij de nationale herenteams van Nederland, Spanje, Maleisië en Ierland en bij de damesploeg van Zuid-Afrika. Ook heeft Martijn de keepers van Jong Oranje en het Nederlands A begeleid, zowel jongens als meisjes.

Clinics, kampen en cursussen

Martijn geeft regelmatig clinics op hockeyclubs, op alle niveaus. Daarnaast organiseert hij al meer dan twintig jaar in samenwerking met SportWays in de mei-, zomer- en herfstvakanties de Drijver Keeperskampen. Deze zijn bedoeld voor keepers tussen de 10 en 22 jaar. Ook geeft Martijn regelmatig cursussen voor trainers, zowel in binnen- als buitenland (o.a. Spanje, Argentinië, Zuid-Afrika, Engeland, Duitsland en België).

Eigen ervaring

Martijn heeft niet alleen ruime ervaring als keeperstrainer. Hij weet ook als geen ander hoe het is om zelf tussen de palen te staan. Tussen 1980 en 1986 was hij keeper van HGC Heren 1. Ook heeft hij alle nationale jeugdelftallen doorlopen, met als hoogtepunt het WK onder 21 in Parijs in 1979.