Trainer met een eigen stijl

Dennis is een professionele keeperstrainer, die zich de laatste 10 jaar volledig heeft gestort op het keepersvak. “Ik ben met de Drijver Goalie Academy de hele week bezig met keepen. Als liefhebber is dat natuurlijk het mooiste wat er is.”

Van spits tot keeper

Zijn vader was voetbalkeeper, zijn moeder hockeykeepster. Toch begon Dennis als jeugdspeler in de spits. Tot hij een keer – bij toerbeurt – in de goal belandde. Hij was meteen verkocht. Ondanks het 9-0 verlies… Dennis keepte onder meer bij HDM Heren 1 en Pinoké Heren 1, waarmee hij drie jaar in de Hoofdklasse uitkwam.

Eigen stijl

Tijdens zijn studie in Delft ontdekte Dennis een nieuwe passie: keeperstraining geven. “Door samen te werken en te trainen met verschillende topkeeperstrainers heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld”, aldus Dennis. Zijn belangrijkste leermeester? Dat is Martijn Drijver. Inmiddels zijn ze samen verantwoordelijk voor het complete hockeyprogramma van de Drijver Goalie Academy en de Sportways-Drijver Goalie Camps & Clinics.

Internationale ervaring

Bij de KNHB geeft Dennis keeperstraining aan alle nationale jeugdselecties. Daarnaast traint hij regelmatig in het buitenland. Zo heeft hij de goalies van het Pakistaanse nationale elftal klaargestoomd voor de Champions Trophy in 2018. Ook is hij als keeperstrainer verbonden aan het Canadese dameselftal. En in 2017 was hij actief in het Chinese Changzhou. Daar bereidde hij de keepers van het provinciale hockeyteam voor op de China Games.

Personal Lifestyle Coach

Dennis begeleidt goalies van jong tot oud. Goalies van jeugdopleidingen in Nederland en België, maar ook van topteams bij de senioren. Daarnaast heeft hij zich ontwikkeld als Personal Lifestyle Coach. In die rol begeleidt hij mensen in gedrag, voeding, training, herstel en fitheid.